Η καλύτερη 11αδα της ιστορίας και το λάθος του Ρονάλντο

By
Updated: October 7, 2017

Ο Ρονάλντο ανακοίνωσε την κορυφαία κατά τον ίδιο 11αδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και πρωταγωνιστές ήταν εκείνοι που έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Η είδηση:

Το Esporte Interativo δημοσίευσε την καλύτερη 11αδα όλων των εποχών σύμφωνα με τον Ρονάλντο και, όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι επιλογές του Βραζιλιάνου προκάλεσαν αρκετή συζήτηση.

Η είδηση, βέβαια, δεν είναι τα ονόματα των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην ομάδα του το “φαινόμενο”, αλλά κυρίως εκείνα που έμειναν εκτός των προτιμήσεων του, δίνοντας τροφή για ποδοσφαιρική κουβέντα.

Το σχόλιο του Mpenalti:

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 11 “τυχερούς” που συμπεριέλαβε στην ομάδα του το “φαινόμενο”, ωστόσο, δεν θα μπορούσα να μην κάνω τα απαραίτητα σχόλια πριν σας δείξω τη σχετική φωτογραφία…

– Η κορυφαία 11αδα όλων των εποχών σύμφωνα με τον Ρονάλντο δεν έχει αμυντικό χαφ. Θα έλεγε κάποιος οτι αυτό είναι λογικό, καθώς, υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι δημιουργικοί μέσοι στην ιστορία του αθλήματος που δύσκολα θα άφηνε κανείς έξω κάποιον για να συμπεριλάβει ένα “6αρι” στην ομάδα. Εξάλλου, μην ξεχνάτε οτι το “φαινόμενο” αγωνίστηκε στη Ρεάλ την εποχή που δεν υπήρχε αμυντικό χαφ ούτε για δείγμα, καθώς, έπρεπε να χωρέσουν στην 11αδα όλοι οι “γκαλάκτικος”. Ποιός νοιάζεται για την άμυνα; Θα φάμε 3, θα βάλουμε 5 🙂

– Τρανταχτή απουσία νούμερα 1: Κριστιάνο Ρονάλντο. Το θέμα δεν είναι οτι ο Βραζιλιάνος άφησε εκτός 11αδας τον Κριστιάνο, αλλά κυρίως, το οτι παράλληλα συμπεριέλαβε τον Μέσι στην ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δική του απάντηση στο δίλημμα “Μέσι ή Κριστιάνο”.
– Τρανταχτή απουσία νούμερο 2: Ροναλντίνιο. Ο κορυφαίος Βραζιλιάνος των 90s ρίχνει “πόρτα” στον κορυφαίο Βραζιλιάνο των 2000s. Φυσικά η απόφαση αυτή δεν είναι παράλογη, διότι ο Ροναλντίνιο δεν είχε τη διάρκεια που είχαν οι υπόλοιποι παίκτες που επελέγησαν από τον Ρονάλντο σ’ αυτή την 11αδα, αλλά, όσο να ‘ναι πικράθηκα κάπως που έμεινε εκτός ομάδας ο πιο απρόβλεπτος παίκτης που έχει περάσει την τελευταία 30ετία.

– Τρανταχτή απουσία νούμερο 3: Γιόχαν Κρόιφ. Ο “ιπτάμενος Ολλανδός” πιθανότατα θα ήταν ο πρώτος επιλαχόντας στις προτιμήσεις του Ρονάλντο, ωστόσο, έμεινε στον πάγκο. Αυτό κι αν σηκώνει συζήτηση.

– Οι 10 από τους 11 παίκτες που αποτελούν την ομάδα του Ρονάλντο αγωνίστηκαν την τελευταία 30ετία, που σημαίνει οτι σχεδόν όλοι υπήρξαν είτε αντίπαλοι είτε συμπαίκτες του. Ίσως έτσι εξηγείται το γιατί έμεινε εκτός ο Κρόιφ. Υποθέτω οτι και τον Πελέ από υποχρέωση τον έβαλε στις επιλογές του :)

Προσωπικά νομίζω οτι αυτό είναι και το μοναδικό “λάθος” του Ρονάλντο στην όλη υπόθεση, αν μπορεί κανείς να του καταλογίσει κάτι. Το ποιους ποδοσφαιριστές θα επιλέξει και ποιους θα αφήσει εκτός ο καθένας όταν ερωτηθεί “ποιά είναι η κορυφαία 11αδα όλων των εποχών κατά τη γνώμη σου” είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Ρονάλντο, του οποίου η γνώμη μετράει πολύ περισσότερο από τη δική μου.

Ωστόσο, όσο και αν το ποδόφαιρο εξελίσσεται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων, όσο και αν οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές μπορεί να βελτιώνονται συγκριτικά με τους παλαιότερους χάρη στις σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και τις ολοένα και πιο πολύπλοκες τακτικές, νομίζω οτι δε γίνεται να μηδενίσει κανείς το παρελθόν του αθλήματος.

Στο κάτω-κάτω, κατά τη γνώμη μου, δε γίνεται ο μοναδικός παίκτης από εκείνους που έπαιξαν πριν γεννηθεί ο Ρονάλντο και αξίζει να βρίσκεται σ’ αυτή την 11αδα να είναι ο Πελέ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *