Σερ Άλεξ: Η αυτοβιογραφία

By
Updated: October 9, 2015

Όπως μου αρέσει να λέω, τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής. Η αλήθεια του καθενός είναι εντελώς υποκειμενική, κλπ κλπ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που είναι αδιαμφισβήτητες, όπως το σφαιρικό σχήμα της γης, η ομορφιά ενός μαγικού φυσικού τοπίου, ή το μεγαλείο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δε χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά του Σκωτσέζου προπονητή όχι μόνο στους “κόκκινους διάβολους” αλλά σε ολόκληρο το Αγγλικό πρωτάθλημα.

Οι 38 τίτλοι που κατέκτησε στο Ολντ Τράφορντ είναι αρκετοί για να τον καταστήσουν σαν έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών όλων των εποχών, όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να θέλει κάποιος να τον γνωρίσει καλύτερα. Βλέπετε, ένας άνθρωπος που έχει χριστεί ιππότης από τη Βασίλισσα της Αγγλίας δε θα μπορούσε παρά να είμαι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του Σερ Άλεξ.

 

 

Στις 22 Σεπτεμβρίου ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου εξέδωσε την αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο που είχα έντονη επιθυμία να διαβάσω από την πρώτη στιγμή. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United δεν είναι απλά μια αναδρομή στα 27 συνεχόμενα έτη όπου κάθισε στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξάλλου, μια θρυλική φιγούρα του παγκόσμιου αθλητισμού δεν έχει ανάγκη να εκδόσει ένα βιβλίο για να καυχηθεί για τα κατορθώματα του. Ένας άντρας του δικού του διαμετρήματος έχει αμέτρητες συναρπαστικές ιστορίες να διηγηθεί και, δόξα τω Θεώ, η αυτοβιογραφία του είναι ένα βιβλίο γεμάτο από τέτοιες.

Η ανάλυση της δικής του συνταγής για την επιτυχία είναι ένα μόνο μέρος αυτού του συναρπαστικού βιβλίου, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ανέκδοτες ιστορίες μέσα από τα αποδυτήρια, καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τη διαχείριση εκ διαμέτρου αντίθετων προσωπικοτήτων, όπως ο Γκάρι Νέβιλ, ο Ρόι Κιν και ο Ερίκ Καντονά.

 

 

Δεν ξέρω πόσοι από ‘σας είστε φανατικοί του ποδοσφαίρου, αλλά υποθέτω οτι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι ανάμεσα σας. Ανεξάρτητα από το αν αγαπήσατε ή μισήσατε τον Σερ Άλεξ στο διάστημα που υπηρέτησε τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το βιβλίο αυτό είναι απο εκείνα που κάθε αληθινός φαν του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να διαβάσει.

Για την ώρα δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα Ελληνικά, ωστόσο, αυτό πρόκειται να συμβεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Εν το μεταξύ, για όσους είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την Αγγλική γλώσσα, η πρωτότυπη έκδοση της αυτοβιογραφίας του Σερ Άλεξ είναι διαθέσιμη εδώ.

Καλή ανάγνωση!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *